Med stormsteg närmar sig årets upplaga av Trädagars. Utställare och arrangörer ser fram emot att få visa upp maskiner, tekniker och helhetslösningar. De fullspäckade dagarna kommer att bestå av bl.a. erbjudanden, demonstrationer och information om högaktuella maskiner. Välkomna!

Mycket nytt på S.I.T

På CNC visar vi helt nya Morbidelli M200 från deras nylanserade serie. Maskinerna har integrerade elskåp och vacuumpumpar i chassit. Det gör dem enkla att hålla rent, inga slangar som restbitar kan fastna i. Prospace-maskinen behöver inga skyddsstaket eller trampmattor och kan betjänas från alla håll. Ett nytt automatbord är med i vår demomaskin och vi kommer att visa minst tre CNC på plats.

Vi kommer att visa upp Stefani kantlistmaskiner, mindre K360 för snickeri, samt Stefani KD för större industritillämpningar.
Från SCM finns också ett utbud av standardmaskiner från den uppskattade L’invincibile-serien.

Gällande ytbehandling kommer både Cefla och Costa att visa maskiner på plats, bl.a. visar vi Cefla Prima sprutautomat med pappersmatning, perfekt för det mindre snickeriet. Vi lanserar också Gross kvarnar och brikettpressar i Sverige. Gross är ett välbekant varumärke och nu tar vi upp dessa i sortimentet. Jag lovar ett mässerbjudande på kvarnen om du kommer förbi, säger Per Huzell.

Välfyllt showroom

Thomas Frick AB har även i år ett välfyllt showroom med CNC:er i varierande utförande – allt från en fullbestyckad fönster-CNC, till de mycket populära vertikala CNC:erna i BHX-serien.

På plats kommer vi att ha AirTec i kombination med lim och Homags unika hörnrundningsaggregat – en svårslagen kombination när det kommer till finish och användarvänlighet. Vi kommer i vanlig ordning ha mjukvaror med koppling till maskinerna på plats.

Missa heller inte tillfället att ta del av Bürkles breda sortiment. Det är ett väl värt besök att ta en titt på deras satsning av sprutautomater, menar Johan Andersson, försäljningschef på Thomas Frick AB.

Ejderstedts minskar ställtiderna

Inför årets Trädagars ligger fokus på kortare ställtider. Holz-Her, CMS, Martin-Gannomat och Weber kommer att vara i full drift, där vi demonstrerar att nya maskiner minskar ställtiderna.

Holz-Her visar sin nya 3D-mjukvara, Campus HOPS 4 solid 3.2, fullt ut. CMS visar upp maskinen Ares 5-axlig CNC med cynkronspindel och laserinmätning. Som en ytterligare nyhet kommer vi att visa upp en sprutautomat där färgbyten och rengöringstiderna har minimal betydelse för den totala produktionstiden.

Mer än 20 maskiner kommer att vara i drift och för dig som inte vill diskutera produktivitetsförbättringar kommer vi även att ha två mjukvaruleverantörer på plats. Allt detta och mer kan du uppleva i vårt showroom i Tenhult, säger Peter Fasth, VD för Ejderstedts.

Nya nyheter på Mared

På Mared vill vi som vanligt inspirera och ge nya idéer, och i år kommer vi också visa ännu fler nyheter, mer än på flera år. Naturligtvis kommer vi som vanligt att ha många maskiner i drift, men framförallt vill vi slå ett slag för våra nyheter och återigen inspirera och visa innovativa idéer och smarta lösningar. Utöver det visar vi vår styrka inom återvinning och bioenergi. Vi vill gärna att ni kommer med era utmaningar – vi är bra på projekt och att lösa problem, säger Mats Mared, VD på Mared.

Ett brett sortiment presenteras

Under Trädagars kommer vi att visa vårt kompletta sortiment med nyheter och uppdateringar. I vår utställningshall kommer vi att visa Weinig hyvelmaskiner, Dimter Optimeringskapsågar, Raimann lamell- och klyvsågar, Altendorf justersågar, Striebig väggsågar, Hofmann standardmaskiner, Mafell handmaskiner, Schuko utsåg, och mycket mer.

Representerat under mässan finns även Scheling plattuppdelningssågar, Reichenbacher CNC-maskiner, Holtec virkeskap och Kündig slipmaskiner. Vi är stolta över vårt breda sortiment och hälsar alla hjärtligt välkomna till vår utställningshall, säger Leif Hestergård, VD på Sågspecialisten.