Vad säger arrangörerna?

Vad kan du förvänta dig av Trädagars? Vilka är trenderna och vilka ämnen kommer att lysa igenom lite extra under mässan? Här ger våra arrangörer sin bild av branschens nuläge och berättar vad de ser mest fram emot av Trädagars 2018.

Mared

Analys och utvärdering för bättre lösningar
Hos Mared kommer vi som vanligt att visa diverse olika lösningar – men lite extra fokus lägger vi på analys och utvärdering, paketering och automation. Vi vill ta fram de bästa och mest lönsamma lösningarna till våra kunder – inte bara leverera en maskin. Det gör vi genom att först analysera utmaningar och problem. Senaste trenden är – även om den har pågått ett tag – digitalisering och automatisering. Det intressanta är att den nu även sprider sig till mindre företag. För oss är det en del vardagen och en kontinuerlig process.

Trädagars är en effektiv mötesplats för besökarna, då man på kort tid och små avstånd kan träffa leverantörerna med de mest intressanta produktionslösningarna i Sverige. Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och besöker Trädagars – och att vi får många nya uppslag och intressanta diskussioner med befintliga och nya kunder.

Thomas Frick AB

Maskiner och mjukvara knyts samman
Hos Thomas Frick kommer ni återigen få se ett fullt showroom. Vi kommer bl.a. visa upp en helt ny design av Homag-gruppens maskiner. Homag tillsammans med sina partners ligger i yttersta framkant och driver digitaliseringen framåt, vilket gör oss till en del av det.

Mycket handlar idag om att knyta samman maskiner med mjukvara och externa system, samt automatisering. Detta är något som kommer gå som en röd tråd under årets mässa. Vi ser fram emot alla trevliga möten med kunder som ser framåt!

Ejderstedts

CNC snart i alla maskiner
Trädagars är en av årets höjdpunkter för oss på Ejderstedts. Under fyra dagar kommer den svenska träindustrin, möbelindustrin och snickeriindustrin till oss i Tenhult. Vi visar det senaste från våra leverantörers maskinprogram med teknik i framkant. CNC-tekniken utvecklas just nu på ett fantastiskt sätt och det lyser igenom lite extra i år. CNC används snart i alla maskintyper i vårt produktutbud.

Digitalisering är ledordet för samtliga av våra leverantörer – tillgänglighet, beläggning och utfall kan följas tydligt och effektivt. Till trenderna lägger vi även de snabba ställtiderna. För våra kunder som arbetar med små serier och flexibel produktion är det en del av vardagen – och det påverkar i sin tur vilka lösningar vi tar fram.

Sågspecialisten

Snabbare service och support genom Industri 4.0
Vi på Sågspecialisten ser fram emot årets Trädagars. Det är alltid kul att få träffa både befintliga och nya kunder, och att under trevliga former få visa upp vår utställningshall, som är fylld av produktiva och högkvalitativa maskiner.

Den största och mest betydelsefulla trenden vi ser inom dagens träindustri är Industri 4.0 och den pågående digitaliseringen. Det är tack vare digitaliseringen som vi kan erbjuda snabbare service och support.

S.I.T

Nya lösningar som ökar produktiviteten
Något man definitivt inte ska missa hos SIT är vår kollaborativa robot. Besökarna kommer naturligtvis även att kunna uppleva alla våra produktnyheter inom CNC och kantlistmaskiner. Vi har numera agenturen för Saomad fönsterceller, vilket många mindre och mellanstora fönstertillverkare troligtvis tycker är intressant. Dessutom har vi nyligen förvärvat PeRoMac, vilket stärker oss inom Costa bredbandsputsar. Och vi hoppas kunna släppa ytterligare en nyhet under mässan.

Digitalisering och automatisering påverkar så klart även oss. Vi har lösningar inom både Industri 4.0 eller IoT (Internet of Things), och nya tekniker för remote service med AR-glasögon osv. Men vi tittar även på yttre och inre ställ – och allt runt omkring som gör att produktiviteten kan ökas. Det bästa för kunderna är att komma och testa själva.