Vad säger utställarna?

Inte så mycket, om vi ska vara ärliga. Det verkar som att de flesta vill hålla
sina planer lite hemliga, och istället avslöja sina verkliga slagnummer under själva mässan. Här har vi lyckats luska fram en del detaljer och tankar
från några av utställarna – men vi kan nog dra slutsatsen att årets
Trädagars kommer att erbjuda en hel del överraskningar.

Bjärnum AB

Halvfabrikat och latent material.
Trädagars är en väldigt trevlig och familjär mässa som ger en unik möjlighet att träffa både kunder och kollegor – men också att känna av kundernas behov och förväntningar för framtiden. Vi tror att halvfabrikat är en trend som kommer att visa sig under Trädagars, och att insatsmaterialet ligger ganska latent med vissa förändringar. Digitaliseringen är också en punkt som säkert kommer att nämnas, eftersom det är en samhällsförändring som vi verkligen måste ta till oss. Men det vi ser fram emot allra mest är så klart att få presentera vårt breda sortiment från våra agenturer, och demonstrera vår höga kunskapsnivå och servicegrad.

Busch

Hållbarhet, teknikskifte och energibesparing.
Under 2018 har vi fördjupat våra samarbeten inom teknikskiftet från lamellpumpar till minkpumpar, som vi tror är en av de större förändringarna i vår bransch just nu. Trädagars kommer säkerligen ta upp andra relevanta ämnen också, som till exempel ett hållbart miljötänk inom energibesparing, underhåll och arbetsmiljö. Vi ser fram emot mässan och hoppas få breddavåra kontaktytor både med leverantörer och slutanvändare.

Fredricsons Trä

Mångsidiga material och spännande Sverigenyheter.
Fredricsons Trä är en av marknadens mest kända trävarudistributörer som med tradition och innovation utvecklar dagens och morgondagens material. Under 2018 lanserar vi flera Sverigenyheter, och erbjuder dig som kund möjligheten till ett betydande försprång på marknaden.

Vi gör debut på Trädagars i år, och ser fram emot givande samtal och produktdemonstrationer med befintliga likaväl som potentiella kunder och arkitekter. Vi tror att utvecklingen av miljöaspekterna kommer att vara i fortsatt fokus inom branschen, och det kommer säkert att synas på mässan. En annan trend är mångsidigheten inom material – som genomfärgad Valchromat, spånbaserade cementskivor likt Viroc, kombinationsmöjligheter som Innovusprogrammet, och miljörevolutionerande material som nästa generations Solid Surface, Krion.

Digitaliseringen är ju också en fråga som säkerligen kommer att tas upp. På Fredricsons Trä var vi först i trävarugrossistledet att erbjuda våra kunder en webbshop – som fortfarande utvecklas löpande. Ökad tillgänglighet, snabbare information och mer information är tydliga effekter av digitaliseringen.

Hettich

”Vi måste vara snabbare på förändring”
Vi på Hettich ser verkligen fram emot att få nätverka och träffa våra kunder på Trädagars. Förhoppningen är att få skapa nya kontakter och hjälpa våra potentiella kunder med att hitta rätt lösningar för deras kommande möbler och inredningar. Vi tror att hållbarhet kommer vara en betydande faktor i framtidens lösningar, och det kommer säkerligen lysa igenom på årets mässa. Utvecklingen inom digitalisering är också en faktor som går fort framåt, och det innebär att vi måste vara beredda på förändring och våga testa nya idéer.

Häfele

Möbelinnovation från Tyskland
Vi ser redan nu fram emot att få föra inspirerande och givande samtal med många besökare och deltagare på Trädagars. Det ska bli spännande att få visa det nyaste från Häfele, som till exempel belysning och ljud i möbler – även i samband med Smarta Hem. Våra belysningskomponenter är individuellt certifierade för att kunna bemöta alla sorters installationer och användningsområden internationellt.

Häfele är ett globalt familjeföretag med högkvarter i Nagold, Tyskland. Det grundades 1932 och levere­rar idag möbelbeslag, byggbeslag, och elektroniska åtkomstkontrollsystem till möbelindustrin, arkitekter, möbelplanerare, möbeltillverkare och återförsäljare i över 150 länder runtom i världen.

Logimark

Lanseringen som är något utöver det vanliga
På Logimark tror vi på att kunden kan sin produktion – och att vi kan tillföra den senaste tekniken. Under hösten kommer vi att lansera en helt ny bläckstråleskrivare – och en lasermaskin – som är perfekta för träindustrin och som verkligen är något utöver det vanliga! Men detta förblir en hemlighet tillsvidare…

Att nätverka och träffa nya människor det ultimata målet för oss under Trädagars – och att varje dag få mötas av entusiastiska besökare fyllda av branschkunskap. Event som Trädagars ger oss möjligheten att visa upp det senaste inom maskinteknik, maskiner och deras unika design – och vi hoppas att dagarna ska sprudla av energi, kunskapsutbyte och spännande möjligheter för framtiden.

Sherwin-Williams

Miljöarbete och jordnära intryck
Sherwin-Williams kommer som vanligt att finnas på plats för att informera om de nyheter som tillkommit i vår produktportfolio sedan förra gången vi sågs på Trädagars. Vi har en hel del nytt, både för interiör och exteriör ytbehandling för alla segment inom träindustrin. Vi är som vanligt övertygade om att det kommer bli roligt att vara på plats och möta gamla såväl som nya kontakter i branschen – så vi ser fram emot ett par riktigt givande dagar!

Någonting som är på uppgång just nu för en framtida hållbar utveckling är Biomass Balance, och förnyelsebara produkter och råvaror. Vi kommer säkert att få se mycket av detta under mässan, och det finns en hel del intresse angående detta på marknaden idag för de som vill ta sitt miljöarbete till nästa steg. Själva har vi tänkt presentera en hel del nya produkter inom naturliga ytutseenden, som fortfarande är mycket populära med sitt naturliga och jordnära intryck. Produkterna kommer bl.a vara för golv med extremt låg glans – utan att ge efterverkningar på vare sig kvalité eller beständighet – samt ett antal nya betser, som ger en yta som påminner om drivved.

System Andersson

Enklare och effektivare produktionsplanering – helt papperslöst!
System Andersson arbetar ständigt med att digitalisera och effektivisera produktionsprocessen åt våra kunder. Med vår senaste satsning har vi tagit ett helhetsgrepp för att förenkla vardagen ytterligare för våra kunder genom att knyta ihop alla delar från offert, arbetsorder, produktionsplanering, tidrapportering, inköp, material och fakturering. System Anderssons produkter ger full kontroll på hela produktionsflödet vilket säkerställer både kvalitet och leveransprecision.

Med Andersson får kunden reda på sina faktiska produktionstider i realtid, helt papperslöst om man så vill. Underlag för lön och fakturering kan skickas över till kundens befintliga ekonomisystem och genom en rad rapporter, efterkalkyler och spilltider får kunden stöd för sitt förbättrings- och leanarbete.

Vi är även stolta över vårt koncept där alla tydligt ser vad som är viktigast att göra just nu och som gör det enkelt att fatta rätt beslut vid varje tillfälle. Detta och mycket mer ser vi fram emot att visa besökarna på Trädagars!

Träcentrum

Utveckling, utbildning och konferens
– Det är det vi jobbar med på Träcentrum. Gällande utveckling har vi tre högprioriterade områden: Affärsutveckling, Produktutveckling och Produktionsutveckling – som vi genomför utvecklingsprojekt och utbildningar inom. När det kommer till utbildning arbetar vi med högskoleutbildningar, arbetsmarknadsutbildningar samt skräddarsydda företagsutbildningar. Vår anläggning har mötes- och konferenslokaler för upp till 150 personer. Under Träcentrum ser vi fram emot att möta representanter från olika delar av branschen, att träffa nya såväl som gamla kontakter samt att diskutera hur vi kan hjälpa till inom våra verksamhetsområden.

Vi ser att robotisering, automation och digitalisering är aktuella frågor inom vårt kontaktnät, och är övertygade om att de kommer att tas upp mässan. Även kompetensförsörjning är en stor fråga – att hitta rätt kompetens till företagen. Digitaliseringen är kanske en särskilt stor fråga, och liksom alla organisationer och företag så påverkas vi av den. För oss gäller detta dels inom vår egen organisation och våra arbetssätt, men också gentemot de kontakter vi har inom branschen. På Träcentrum har vi en samverkan med andra aktörer för att ge andra företag i vår branschen råd, tips och hjälp inom digitaliseringsfrågor.

Wiwood

Nytt sortiment får ta plats på mässan
På Wiwood strävar vi alltid efter att hjälpa våra kunder så långt som möjligt, och vår ambition är att vara en samarbetspartner snarare än en vanlig leverantör. Vi ser verkligen fram emot Trädagars, och att få träffa både befintliga och nya kunder. För oss kommer huvudtemat vara att belysa vårt fortsatta fokus på bearbetning av skivmaterial, samt att visa upp en ny breddning och fördjupning av vårt sortiment. På senare tid har vi sett en ökad efterfrågan av trä – massivt likaväl som skivmaterial – inom både inredning och konstruktion. En annan faktor som snabbt ökar inom branschen är ju digitaliseringen, men vi tror att i och med den generationsväxling som sker inom branschen så blir övergången mot digitalisering automatisk.