Logimark, Carstens och CEOS är tre av utställarna som vässar Trädagars breda utbud. Här berättar de mer om sina erbjudanden och vad besökarna kan förvänta sig när mässportarna öppnar i september.

”Visa styrkan i företagsgruppen”

Carstens i Bankeryd är en komplett leverantör av olika insatsprodukter till inrednings- och möbelindustrin. Sortimentet innefattar bland annat kantlist, lim och skivmaterial, och här finns även ett antifingerprint-laminat, som skyddar mot fingeravtryck och fläckar när man vidrör ytan.

– Men jag vill även säga att vår höga servicegrad är som en egen del av produktportföljen. Det är något som blir allt viktigare i branschen, säger Carstens vd Carl-Johan Steifeldt.

På Trädagars kommer Carstens för första gången ställa ut tillsammans med systerföretaget Holm Trävaror.

– Vi arbetar som ett bolag och på Trädagars kommer vi att visa styrkan och utbudet som vi har i företagsgruppen. Mässan är också en bra och effektiv kanal för oss att nå betydligt fler kunder under kort tid. Vi uppskattar konceptet där ett stort utbud visas upp inom ett område.

”Ett bra giftermål”

Logimark, med huvudkontor i Malmö har cirka 25 anställda och har agenturer för att kunna leverera fullständiga märksystem av alla slag. Huvudverksamheten ligger inom industriell märkutrustning, som bläckstråleskrivare, lasermärkare, etiketteringsmaskiner och etikettskrivare, termo- och termotransferprintrar och alla förbrukningstillbehör.

– Under våren har vi lanserat Linx 8900, som är en ny basic serie med bläckstråleskrivare. Utöver det har vi många allmänna uppdateringar och förbättringar av det befintliga sortimentet, säger Antonia Lisjak, marknadschef på Logimark.

På Trädagars har Logimark varit utställare vid flera tillfällen. Nyfikenheten hos besökarna är något som Antonia betonar från tidigare år.

– Vi har väldigt goda erfarenheter av Trädagars. Besökarna kan sin produktion och vi kan tillföra den senaste tekniken. Det blir oftast ett bra giftermål! På årets Trädagars kommer vi att visa upp flera spännande nyheter och demonstrera deras funktioner. Målet är att nätverka med besökare som har användning av både märkningsmaskiner och systemlösningar som matchar dagens och framtidens behov.

Trä som håller formen

CEOS är en marknadsledande distributör av träbaserat skivmaterial och massivträ till svensk snickeriindustri. Företaget bedriver förädling med formatsågning och limning av högtryckslaminat på olika typer av bärare som MDF, plywood och spånskiva. Försäljningskontor och lager är placerade i Forserum, Göteborg, Norrköping och Skellefteå.

– Förutom vårt skivmaterial är vi framgångsrika med massivträ. Ett massivträ som intresserar den svenska marknaden är Accoya, som är ett naturligt modifierat trä. Accoya har helt unika egenskaper som lämpar sig för krävande utomhusmiljöer, såsom i dörrar, fönster, fasadpaneler och altandäck. Vi har nyligen utökat vårt sortiment med kork, som har blivit populärt inom inredning och möbeltillverkning som vi tillsammans med våra kunder ser fram emot att arbeta mer med, säger CEOS marknadskoordinator Marina Skiöld.

Trädagars ser hon som en bra plattform att träffa branschfolk och kunder från olika möbel- och snickeriföretag.