CNC-maskiner i rader

Trädagars är en av årets höjdpunkter för oss på Ejderstedts då den svenska träindustrin, möbelindustrin och snickeriindustrin kommer till oss i Tenhult.
Vi visar de senaste maskinerna från våra maskintillverkare där CNC-tekniken dominerar.

Maskintillverkarna som Ejderstedts representerar har under de senaste åren haft bra fart på sina konstruktionsavdelningar. Utvecklingen har fokuserat på produktivitet och kvalitet. CNC-styrd teknik används snart i alla maskintyper i vårt produktutbud.

Ledordet för samtliga av våra leverantörer är digitalisering – tillgänglighet och utfall kan följas tydligt och effektivt.

Trenden idag är tydlig. Snabba ställtider är förutsättningen för våra kunder då de allra flesta idag arbetar med små serier och flexibel produktion. Trenden med snabba ställtider påverkar och inspirerar maskinkonstruktörerna när nya tekniska lösningar tas fram.

Ejderstedts
Peter Dahlén

Analys och automation

Mareds uppdrag är att erbjuda lönsamma lösningar till våra kunder – både kring kompletta anläggningar och enskilda maskiner. För att uppnå detta behöver förutsättningar och data analyseras grundligt och kombineras med vår erfarenhet i kombination med olika typer av innovationer. Hos Mared finns mångårig erfarenhet och kompetens tillsammans med leverantörer som ligger i teknisk framkant.

Nu bygger vi också, tack vare Elf Automation, även egna automationslösningar och specialmaskiner.
Besök oss i Huskvarna under mässdagarna för att diskutera dina utmaningar. Hos oss hittar du en mängd olika maskiner i drift.

Mared
Mats Mared

Massor av nyheter

Inför årets mässa har vi möblerat om lite i hallen. Missa inte vårt hörn med begagnade maskiner! SCM, Costa och Cefla är tre starka, ledande varumärken som har maskiner i drift under mässdagarna.

Från italienska SCM har vi två CNC-maskiner i drift. En Accord 25 med fullautomatbord Matic där vi bl a tillsammans med Staircon tillverkar en komplett trappa. I den andra CNC-maskinen som är en Morbidelli m200, med Flexmatic automatbord, tillverkar vi köksluckor och använder en robot för betjäning av maskinen.

I hallen finns också Ceflas nyutvecklade valsmaskin Smartcoater Pro med automatiskt rengöringssystem för tvätt av valsarna. Vi visar luckor som är lackerade i Exydry-Z, Ceflas excimerugn för matta ytor under glans 5. Extrem reptålighet och antifingerprint proof.

Se också när våra lackleverantörer visar UV-lack som kan härdas med enbart LED-belysning. Vi demokör och visar hur det fungerar på Ceflas maskiner med lacker från våra färgleverantörer Teknos, AkzoNobel och Sherwin Williams.

Costa visar en bredbandsputs som är utrustad med tvärband, vals, roterande borstdiskar och ett dynaggregat.

Förutom dessa tre finns ytterligare ett 20-tal utställare/varumärken representerade.

S.I.T
Per Huzell

Välfylld utställningshall

Vi på Sågspecialisten ser fram emot årets Trädagars. Som vanligt är vår utställningshall fylld med högkvalitativa maskiner. Nyheterna i år är vårt optimeringsprogram för väggsågar, en fullutrustad justersåg, spröjsfräsmaskin och mobil vakuumlyft samt ett maskinprogram tillgängligt för alla.

Sågspecialisten
Leif Hestergård

Maskiner och mjukvara i samverkan

Vi på Thomas Frick har till årets mässa fyllt vårt showroom med nydesignade Homagmaskiner. Bland årets nyheter finns en kantlistningsmaskin, en CNC med kantlistning samt en välutrustad såg bestyckad med laserprojektor som underlättar arbetet för operatören.

Som brukligt under Trädagas visar vi också upp ett stort utbud av standardmaskiner med fokus på CNC. 
Homaggruppen ligger som vanligt i framkant när det gäller samverkan mellan maskiner och mjukvara. Även under årets Trädagars hos Thomas Frick visas en rad nyheter även på detta område.

Vi ser fram emot trevliga möten med kunder som ser framåt!

Thomas Frick AB
Johan Andersson