Arrangörerna Ejderstedts, Mared, S.I.T, Sågspecialisten och Thomas Frick samlar hallarna med maskiner och intressanta lösningar för svensk träindustri.  Förutom egna agenturer och varumärken fyller en rad olika utställare monterplatserna. Kombinationen av utställare och arrangörer som tillsammans har över 50 maskiner i drift under mässdagarna är unikt. Vad arrangörerna visar kan du läsa mer om här.

Ejderstedts

Maskiner med den senaste tekniken

Från HolzHer visar vi 5-axliga Epicon med SafeDetect som känner av människor inom området vilket gör att man slipper säkerhetsmattor på golvet. Maskinen är även utrustad med Syncrodrive maskinbord – balkar och vakuumkoppar ställer in sig automatiskt vid programbyte.

På mässgolvet finns också HolzHer Evolution med PinJet. En smidig vertikal CNC med pluggislagning.

Självklart finns även några av HolzHer´s kantlistmaskiner på plats.

Påståendet ”Den mest pålitliga partnern inom ytbehandling, i allt du ser” kommer från företaget Cefla. Se deras smidiga sprutautomat Prima hos oss i Tenhult.

Som alltid hos Ejderstedts är huset fullt med maskiner från MARTIN, ASCOT, GANNOMAT, REHNEN, AAGAARD med mera.

Varmt välkomna!

Maskiner i toppklass

Nyhet! Koch SPRINT base.line borr- och tappmaskin

SPRINT base.line är en borr- och tappmaskin av hög kvalitet från världsledande tillverkaren Koch. Denna kompakta maskin kombinerar enkel funktion, pålitlig prestanda och hög kvalitet för produktion med ”batch size one” – enstycksproduktion. Den nya designen gör maskinen ännu mer flexibel, enklare att använda och ergonomisk. Dessutom är den moderna och kompakta designen platsbesparande.

Sågen som räddar händer – Altendorf Hand Guard

Med en helt ny teknik, AI + två kameror detekterar vi när handen närmar sig sågklingan och på mindre än en kvarts sekund, så är klingan nere. Det fina är att den är klar att användas efter igen efter 10 sekunder.

Självklart är Masterwood på plats

  • Masterwood’s femaxliga CNC-balkmaskin visas, komplett utrustad med borrlåda, huvudspindel på 12kW med HSK63 infästning. Vertygsmagasin med 22+5 platser. En generell maskin för köksproduktion till dörrar och fönster.
  • Vi visar också en plattuppdelningssåg som bygger på tekniken från Giben, kanske världens bästa såg enligt många.
  • Dessutom en genommatad borrmaskin som är snabb, har hög flexibilitet samt ett konkurrenskraftigt pris.

Perfekt kantlist på obefintlig yta!

Vi visar också kantlistning med Hebrock. En kompakt och prisvärd maskin som är föredömligt enkel att handha, ger ypperligt resultat och inte tar plats i snickeriet. Den är försedd med hjul så man enkelt kan ställa den åt sidan.

S.I.T. SCM logotyp

Maskiner för hela industrin

Cut C200 – kartongmaskinen som tar industrin ett steg även vid förpackningen!

SCM Cut C200 är en enkel och användarvänlig maskin som bidrar till att inte överanvända kartonger. Med denna maskin kan både  kostnaderna för kartongen minskas men även bidra till bolagets miljömål med mindre luft i kartongerna!

Dubbla CNC-maskiner – för en heltäckande bredd

Morbidelli M100 – den enkla balkmaskinen som passar i stora som små utrymmen. Med sina bumpers som säkerhetssystem minskas ytan som maskinen tar i snickeriet. Den 5-axliga maskinen med 250 mm i fri passage kan bl a utrustas med det nya arbetsbordet TV-flexdrive, borraggregat och dubbla verktygsmagasin.

Accord 500 en robust maskin som är perfekt för nordisk massivträtillverkning. Med snabb pendelhastighet och flera verktygsmagasin är den optimerad för t ex trapp. fönster- och dörrtillverkning. Den är utrustad med bl a en 5-axlig 17 kW motor, Automatbord och separat Z-axel på BRC.

Kantlist för alla

Stefani finns på plats med dubbla maskiner, Stefani KD – är perfekt för de flesta tillverkarna med sin höga kapacitet och snabba matning. Stefani X – en höghastighetsmaskin med mycket valmöjligheter för att matcha den stora industrin till ett rimligt pris.

Standardmaskiner för fönstertillverkning

På plats har vi också våra standardmaskiner där vi visar både fönstertillverkning kombinerat i kombimaskin, bordsfräs och CNC. Men även enklare kantlist och vår justersåg L’invincibile Si X.


Förutom våra maskiner och häftiga innovativa lösningar bjuder vi som vanligt på trevligt sällskap och en fantastisk lunch.

Sågspecialisten

Imponerande utbud av maskiner

Vi på Sågspecialisten är stolta över att kunna erbjuda ett imponerande utbud av toppmoderna maskiner och verktyg från välrenommerade varumärken:

Altendorfs justersåg HandGuard. Säkraste sågen på marknaden! Ett säkerhetssystem bestående av kameror som reagerar när dina händer är i fara för sågklingan.

Mafell handmaskiner kommer att demonstreras av personal från Mafell. Allt från handmaskiner, timmermaskiner och kantlist.

Hebrock kantlist F5 Next producerar kanter som uppfyller och överträffar även de högsta kundkraven. Premiumhantverk kräver perfektion som denna allt-i-ett-modell tillförlitligt levererar. F5 Next är utrustad med alla komponenter du behöver för att få ett toppresultat.

Weinig hyvel Profimat 30 och Profimat 50 – snabbställda hyvlar med perfekta ytor.

Raimann lamellsåg UniRip 310 – en säker lamellsåg med enkel och snabb justering av klingorna.

Striebig väggsåg Compact är en prisvärd instegsmodell med många finesser som erbjuder alla viktiga funktioner som behövs för noggranna träbearbetningsresultat.

Dimter optimeringskapsåg OptiCut S50+ med sidoutmatningsbord och avfallslucka.

Kündig kantputs Uniq med tiltbart bord och hörnavrundning samt drivband i bordet för serieproduktion.

Mobylift – mobil vakuumlyft för skivor upp till 120 kg.

Höcker – utsug i olika modeller och storlekar.

Välkommen till oss under Trädagars. Vi ser fram emot att visa dig det bästa inom träindustrin och diskutera hur vi kan hjälpa dig att ta din produktion till nästa nivå!

Thomas Frick AB logotyp

Fokus på CNC-maskiner

I år fokuserar vi lite extra på CNC-maskiner. Hela 6 st CNC-maskiner kommer visas upp. Allt ifrån mindre vertikal till större 5-axlig, kantlistning med såväl lim som hetluft. En ny CNC från Greda finns också på plats!

Utöver detta visas i vanlig ordning det absolut senaste gällande plattuppdelningssåg och kantlistning från Homag.

Kom förbi och träffa vårt förstärkta gäng med såväl nya tekniker som säljare!